Palaikų balzamavimas

Balzamavimas – tai specialus mirusiojo kūno paruošimas, kurio metu atliekamas audinių cheminis fiksavimas ir konservavimas. Atliekant balzamavimą, sulėtinamas audinių irimo procesas, kūnas iki laidojimo išlieka geros būklės, neskleidžia nemalonaus kvapo.

MB „Rauda“ laidojimo namuose rasite balzamavimą ir visas kitas oriam atsisveikinimui reikalingas laidojimo paslaugas.

Kodėl svarbu atlikti balzamavimą?

Ši procedūra svarbi dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, atliekant balzamavimą, dezinfekuojamas kūnas. Atliekant balzamavimą, kūnas dezinfekuojamas. Tai reiškia, kad žūva aplinkinių sveikatai pavojingos bakterijos, kurios susidaro kūne po mirties.

Balzamavimo paslauga būtina, jeigu žmogus miršta užsienyje. Kūnas dezinfekuojamas, balzamuojamas, parengiamas pervežimui ir tik tada gali būti gabenamas į Lietuvą.

Galiausiai, suteikiama galimybė pagarbiai atsisveikinti. Balzamavimo procesas suteikia palaikams natūralią išvaizdą, sustabdo irimo procesą iki vienos savaitės ir suteikia galimybę artimiesiems oriai išlydėti velionį.

Kaip atliekama procedūra?

Balzamavimo esmė – pašalinti iš kūno nereikalingus skysčius ir ženkliai sulėtinti kūno irimo procesą.

Prieš pradedant procedūrą, būtina pateikti žmogaus mirties liudijimą.

Atliekant balzamavimą, naudojamos specialios priemonės ir kraujas visame kūne yra pakeičiamas balzamuojamuoju skysčiu. Tai kruopštumo, pagarbos ir įgūdžių reikalaujanti procedūra. Ji vyksta gana lėtai, kad vyktų priverstinė kraujotaka, kurios metu balzamuojamuoju skysčiu pamažu prisotinami audiniai.

Kas gali atlikti balzamavimą?

Balzamavimo paslaugą gali atlikti tik specialistai, kurie turi Lietuvos Respublikos visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka išduotą leidimą – higienos pasą.

Visos laidojimo paslaugos vienoje vietoje

MB „Rauda“ – tai ilgametę patirtį sukaupę specialistai. Pasirinkę mūsų laidojimo namus, profesionalų palaikų balzamavimą ir kitas paslaugas rasite vienoje vietoje. Turime komfortiškas, moderniai įrengtas šarvojimo sales Kauno mieste ir Kauno rajone, padedame sutvarkyti reikalingus dokumentus ir pasiruošti laidojimo ceremonijai.

Susidūrus su netektimi ar ieškant specialisto konsultacijos, neliksite vieni. Skambinkite mums telefonu (8-690) 56000. Esame pasiekiami visą parą, 7 dienas per savaitę. Patarsime, suteiksime pagalbą, sumažinsime rūpesčių naštą sunkią valandą.

DUK

Atsakome į dažniausiai užduodamus klausimus apie kūno balzamavimą:

1. Kiek kainuoja balzamavimo paslauga?

Balzamavimo kaina prasideda nuo 100 eurų. Ji priklauso nuo sudėtingumo ir individualios situacijos.

2. Ar ruošiantis kremuoti palaikus būtina atlikti balzamavimą?

Ne. Ši procedūra reikalinga tokiu atveju, jeigu prieš kremuojant palaikus artimieji pageidauja atsisveikinti su mirusiuoju, jį šarvojant.

3. Ar balzamavimas yra tas pats, kas kūno mumifikavimas?

Šie du žodžiai kartais naudojami kaip sinonimas, tačiau iš tiesų jų reikšmė skiriasi. Balzamavimo procedūros gali būti skirtingos: kūno mumifikavimas yra senovinio balzamavimo proceso pavyzdys.

  • Mumifikavimas: egiptiečiai ir kitos senovės civilizacijos mumifikuojant mirusiųjų palaikus dažnai išimdavo vidaus organus, maždaug 70 dienų džiovindavo kūną bei atlikdavo kitus veiksmus, kurie šiandien nėra taikomi. Specialiu būdu išdžiovinti kūnai būdavo apsaugomi nuo irimo proceso ir išlikdavo nepakitę.
  • Balzamavimas: šiandien atliekama balzamavimo procedūra gerokai skiriasi nuo mumifikavimo. Tai gerokai greitesnė procedūra. Taikant modernų balzamavimą, kūnas neišsaugomas amžinai: trumpam sulėtinamas irimo procesas, kad šeimos nariai, giminės ir draugai galėtų pagarbiai atsisveikinti su išėjusiu artimu žmogumi.
4. Kuriam laikui sustabdomas kūno irimas?

Balzamuojant irimo procesas sulėtinamas maždaug 7 – 10 dienų.

5. Kokių dokumentų reikia balzamavimui?

Būtina gauti žmogaus mirties liudijimą. Šią procedūrą atlikti gali tik specialistai, kurie turi specialų leidimą-higienos pasą.

https://raudamb.lt/wp-content/uploads/2022/06/rauda-logo-futer.png

Laidojimo paslaugos Kaune Rauda MB

SEKITE MUSSocialiniuose tinkluose
"Rauda" laidojimo paslaugos Kaune
https://raudamb.lt/wp-content/uploads/2022/06/rauda-logo-futer.png

Laidojimo paslaugos Kaune Rauda MB

NAUDINGOS NUORODOSAPIE
SEKITE MUSSocialiniuose tinkluose
"RAUDA" laidojimo paslaugos Kaune